Βρίσκεστε εδώ / Πολιτική / Ιλχάν Αχμέτ: Παραμένω μέχρι… και σήμερα στο Ποτάμι
12152016-12

Ιλχάν Αχμέτ: Παραμένω μέχρι… και σήμερα στο Ποτάμι

Εκφράζει δημόσια την διαφωνία του με τον Θεοδωράκη και δηλώνει αποκλειστικά στη «Θ»

«Σέβομαι την άποψη του Σταύρου. Τον εκτιμώ. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει μια αυτόνομη πορεία και ότι έτσι θα είναι χρήσιμος. Εγώ έχω μια άλλη άποψη…», δηλώνει ο ίδιος

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου, που θέλουν να «στερεύει» ολοένα και πιο πολύ από τα στελέχη του το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. Μάλιστα μερικά από αυτά κάνουν λόγο και για το πρόσωπο του Βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος όμως, με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Θ», διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι «παραμένει μέχρι… και σήμερα στο Ποτάμι» ενώ παράλληλα τονίζει, ότι «διαφωνώ με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε αρκετά σημεία» θεωρώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας τρίτος πόλος πίεσης της Κυβέρνησης, με την σύμπραξη κομμάτων, προκειμένου παράλληλα να…πέσει χαμηλότερα η τρίτη δύναμη, αυτή τη στιγμή, στη Βουλή που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή.

ilxan1440430918

«ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ…ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής Κομοτηνής του «Ποταμιού» ανέφερε ότι «δεν τίθεται θέμα αποχώρησής μου αυτή τη στιγμή από το κόμμα. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (είναι γνωστό αυτό). Είμαι υπέρ της ένωσης του ευρύτερου κοινοβουλευτικού χώρου και η Κοινοβουλευτική Ομάδα συζητά το θέμα αυτό. Δεν συμφώνησα με τον Πρόεδρο τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί ο ίδιος θέλει μια αυτόνομη πορεία, όμως οι συζητήσεις περί σύστασης ενός ευρύτερου προοδευτικού χώρου συνεχίζονται. Δεν έχουν σταματήσει. Παραμένω στο Ποτάμι μέχρι και σήμερα που μιλάμε» ενώ αναφορικά με τα σχέδιά του, επισήμανε ότι «αυτά δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμη, καθώς είναι πολιτικά. Δεν υπάρχουν σχέδια προσωπικά και τα πιστεύω μου και η ιδεολογία μου είναι γνωστές. Τα έχουμε πει αυτά, είναι γνωστά και δημόσια και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με την διαφοροποίησή μου στην ονομαστική ψηφοφορία για το ΦΠΑ».

«ΟΛΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ…»

Σε ό,τι αφορά τώρα στα σενάρια που τον θέλουν να «φλερτάρει» με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Ιλχάν αρκέστηκε στο να απαντήσει με την φράση «όλα εν καιρώ» αφήνοντας βέβαια έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

«ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ…»

Απάντηση όμως και σε όσους τον χαρακτηρίζουν «καιροσκόπο» με δεδομένο ότι ο ίδιος ξεκίνησε από Βουλευτής Ροδόπης (2004-2007) με την Νέα Δημοκρατία, τοποθετήθηκε έπειτα επικεφαλής ψηφοδελτίου στις εκλογές (με λίστα)  του Ιουνίου του 2012 με την ΔΗΜΑΡ και έπειτα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, από το οποίο για δεύτερη φορά βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα δίνει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «εγώ από την Νέα Δημοκρατία παραιτήθηκα αφού ανέλαβε την ηγεσία ο Αντώνης Σαμαράς. Διαφώνησα πολιτικά. Κάθε αποχώρησή μου από κάθε κόμμα ήταν ιδεολογικής φύσεως. Πολιτική και όχι για να επιβιώσω. Αν ήταν να προστατεύσω την καρέκλα μου, δεν θα έφευγα από την Νέα Δημοκρατία και θα είχα εκλογή με τον κ. Σαμαρά. Έπειτα πήγα στην Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη, διότι θεώρησα ότι καλό είναι για τα συμφέροντα της χώρας μου να είμαστε σε μια κεντρώα προοδευτική παράταξη που να μην έχει ιδεολογικές διαφορές με τον Ιδρυτή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αποχώρησα γιατί η Δημοκρατική Συμμαχία δεν μπορούσε να πείσει. Εγώ εξασφάλισα τους περισσότερους ψήφους σε όλη την Ελλάδα στο Νομό Ροδόπης αλλά το κόμμα δεν μπήκε στην Βουλή και έκλεισε. Το κόμμα πήγε σε αναστολή λειτουργίας και δεν επέστρεψα στην Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά. Και τότε δέχθηκα μια πρόταση από τον Φώτη Κουβέλη που ήταν στην ΔΗΜΑΡ. Ως άνθρωπος που τον γνώριζα χρόνια, αποδέχθηκα την πρότασή του και κατέβηκα συνεργαζόμενος με τον κ. Κουβέλη στην Δημοκρατική Αριστερά, ως άνθρωπος με ευρύτερες ανησυχίες προοδευτικές και κοινωνικές στην περιοχή του».

«…ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ»

«Η ΔΗΜΑΡ όμως άλλαξε ηγεσία και τότε, πριν γίνει η σύμπραξη με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατέβηκε στο 1%. Δεν μπορούσα να πολιτευτώ σε ένα κόμμα που είχε φτάσει στο…μισό τοις εκατό. Εξάλλου είχα διαφωνήσει και με τον Φώτη Κουβέλη που είχε την τάση να συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, διαφοροποιήθηκα και είπα ότι θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσει την πορεία του το κόμμα με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «από εκεί και μετά πήγαμε στο «Ποτάμι» εγώ, η κ. Μάρκου, ο κ. Λυκούδης, ο κ. Ψαριανός (όλοι από την Δημοκρατική Αριστερά) και αυτή τη στιγμή στο «Ποτάμι» θα δούμε ποια θα είναι η ιδεολογική του πορεία και το στίγμα του. Αν δηλαδή συμφωνεί να γίνει ο τρίτος πόλος στην Βουλή. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ο τρίτος πόλος, με μια ευρύτερη δημοκρατική παράταξη που θα δημιουργηθεί και από εκεί και μετά να πορευθούμε προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και όλα αυτά. Αυτή είναι η…μάχη. Όχι το να παραμείνει ο καθένας στην καρέκλα του. Αν ήθελα να το κάνω μπορούσα να μείνω σε ένα μεγάλο κόμμα και δεν έχω μάλιστα και κανένα πρόβλημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι πολύ καλός μου φίλος. Αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εγώ λειτουργώ με πολιτικά κριτήρια».

«Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ…»

Επίσης ο ίδιος υπογράμμισε για το Ποτάμι ότι «έπρεπε ο κ. Θεοδωράκης να συμπορευθεί με την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αυτό το λέω ευθέως. Έπρεπε οι να συνενωθούν οι δυο Κοινοβουλευτικές Ομάδες τώρα, προκειμένου να εκτοπιστεί η Χρυσή Αυγή και να γίνει τρίτο κόμμα η Συμπαράταξη αυτή και να δοθεί και μια δυναμική στον ευρύτερο αυτό χώρο. Αυτή ήταν η προσωπική μου άποψη και ευτυχώς οι πόρτες σε αυτό δεν έχουν κλείσει ακόμη οριστικά. Θα υπάρξει και ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τους προσεχείς μήνες και εκεί μπορεί να έχουμε και εξελίξεις. Δηλαδή οι συζητήσεις στον χώρο αυτό, συνεχίζονται».

«ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΛΑ…ΔΙΑΦΩΝΩ…»

Κλείνοντας αναφορικά με το ότι…ολοένα και «στερεύει« το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, σημείωσε ότι «σέβομαι την άποψη του Σταύρου. Τον εκτιμώ. Αυτή είναι η άποψή του. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει μια αυτόνομη πορεία και ότι έτσι θα είναι χρήσιμος. Εγώ έχω μια άλλη άποψη και νομίζω και η πλειονότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού έχει άλλη άποψη. Και αυτό δεν εστιάζεται απαραίτητα στο ότι ο καθένας έχει την δική του ατζέντα. Είχε διαρροές και μπορεί…αύριο να έχει και άλλες. Αλλά από την άλλη πρέπει να περιμένουμε να δούμε γιατί οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Εμείς δίνουμε τον αγώνα (όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτό το όραμα) για να γίνει αυτός ο τρίτος πόλος εδώ και τώρα. Δεν μπορείς να αγνοήσεις την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Χωρίς αυτή, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, δεν μπορεί να υπάρξει ο τρίτος αυτός πόλος. Αποκλείοντας αυτούς, δεν μπορεί να υπάρξει…τρίτος πόλος. Αλλά χωρίς να τίθενται θέματα ηγεσίας. Εδώ μιλάμε για συνεργασίες κομμάτων. Όχι για το ποιος θα είναι ο αρχηγός. Υπάρχει μια ηγεσία, υπάρχουν τα δημοσκοπικά ποσοστά, υπάρχει και η κοινοβουλευτική δύναμη του κάθε κόμματος. Το κάθε κόμμα πρέπει να ξέρει και που βρίσκεται. 7 Βουλευτές έχει το «Ποτάμι» αυτή τη στιγμή, 16 η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι διπλάσιος ο αριθμός. Άρα δεν μπορείς να αγνοήσεις τον χώρο αυτό. Είναι υπαρκτός και βέβαια θα έχει λόγο και άποψη στην διαμόρφωση αυτού του…ευρύτερου χώρου».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

anergoi_neoi

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 40.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ! Δείτε που και πότε

Το πολυνομοσχέδιο που έφτασε στη Βουλή δείχνει ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συμφώνησε η κυβέρνηση …

Thraki Web Radio