Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Η στιχουργός «γιαγιά» του Γηροκομείου Ξάνθης, αποκλειστικά στην «Θ»
dsc04751-web

Η στιχουργός «γιαγιά» του Γηροκομείου Ξάνθης, αποκλειστικά στην «Θ»

22 τραγούδια που μιλούν στην «καρδιά» από την κ. Δήμητρα

Ερωτικό το περιεχόμενο των περισσότερων κομματιών

κ.Δήμητρα: «Έκανα στην σκέψη μου ένα στιχάκι και μετά σηκωνόμουν και το έγραφα. Έτσι δημιούργησα 22 τραγούδια…»

Επισκεπτόμενοι στο Γηροκομείο της Ξάνθης, το «Γηροκομείο της καρδιάς μας» όπως γράφει στο καλωσόρισμα, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να γνωρίσουμε από κοντά και την…στιχουργό της «καρδιάς μας» την κ. Δήμητρα. Μια Ξανθιώτισσα που έζησε επί 40 συναπτά έτη στην Γερμανία και η οποία μόλις στα 60 της χρόνια (σ.σ η μικρότερη σε ηλικία «γιαγιά») επέστρεψε στην γενέτειρά της, ως…μια από αυτές του Γηροκομικού Ιδρύματος, η οποία, σε σύντομο χρονικό διάστημα έγραψε 22 τραγούδια για τον έρωτα κυρίως, όπως εξομολογείται στην «Θ» αλλά και με άλλο περιεχόμενο αναζητώντας πλέον τον άνθρωπο που θα τα μελοποιήσει και θα τα τραγουδήσει. Κίνηση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν φυσικά στο μεγάλο «σπίτι» της και στην δική της μεγάλη «οικογένεια» που δεν είναι άλλη από την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος».

dsc04762-web
Η στιχουργός «γιαγιά» του Γηροκομικού Ιδρύματος  κ. Δήμητρα

 

«ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ…»

«Μου άρεσε πάντα να τραγουδάω και να χορεύω. Το διάβασμα και ο χορός είναι τα χόμπι μου, αλλά ποτέ δεν προσπάθησα να γράψω τραγούδια, ίσως γιατί δεν είχα και χρόνο. Δούλευα 10 ώρες, μετά είχα το σπίτι και τα παιδιά και τώρα, ήρθα τον Απρίλιο από την Γερμανία μισοπεθαμένη. Είχα 12 φρικτούς πόνους συγχρόνως και αυτό κράτησε έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά μετά…αναστήθηκα. Έφυγαν όλοι οι πόνοι, ενώ ήδη είχα αρχίσει σιγά σιγά να γράφω από τον Ιούνιο – Ιούλιο» αναφέρει η ίδια στην «Θ», επισημαίνοντας ότι «σηκωνόμουν ζαλισμένη και έγραφα. Έκανα στην σκέψη μου ένα στιχάκι και μετά σηκωνόμουν και το έγραφα. Έτσι δημιούργησα 22 τραγούδια».

«ΣΕ ΣΤΥΛ…ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ»

Αναφορικά τώρα με το περιεχόμενο των κομματιών αυτών, αυτό στα περισσότερα είναι ερωτικό. Κάτι που επιβεβαιώνει η κ. Δήμητρα, τονίζοντας ότι «τα περισσότερα είναι ερωτικά και σε στυλ Καζαντζίδη και μερικά εύθυμα για να χορεύουμε. Έχω γράψει ακόμη και ένα δημοτικό, το οποίο θέλει όμως ακόμη ένα…στιχάκι για να χορεύουμε τσάμικο».

Η κυρία Δήμητρα, φυσικά μας αποχαιρέτισε όχι μόνο με ευχές για «υγεία, ευτυχία και χαρά πάνω από όλα» το 2017 αλλά και με ένα τραγούδι ερωτικό, το οποίο όπως μας εξομολογήθηκε είναι από αυτά που σιγοτραγουδά (γιατί όπως λέει η ίδια – και εμείς ωστόσο το διαψεύδουμε- δεν έχει ωραία φωνή) πιο συχνά:

«ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ…»

Κοίτα με στα μάτια,

δεν κοιμάμαι πια τα βράδια,

θέλω αγκαλιά και χάδια.

Τα γαλάζια σου τα μάτια,

σαν της θάλασσας κομμάτια,

δεν το μετανιώνω που τ΄αγάπησα.

Για την αγκαλιά σου λιώνω,

μην μ΄αφήσεις άλλο μόνο

κοίτα με στα μάτια.

Θέλω να σε αγκαλιάσω,

λίγο για να ξεδιψάσω

άσε με να προχωρήσω

και την δίψα μας να σβήσω.

Όταν με κοιτάς στα μάτια,

δεν το μετανιώνω που σ΄αγάπησα

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΓΕΦΥΡΑ

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης

  Στα πλαίσια της 10ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», την …

Thraki Web Radio