Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Η λειτουργία των σχολείων και οι ρίψεις αλατιού στο επίκεντρο των παραπόνων
pp

Η λειτουργία των σχολείων και οι ρίψεις αλατιού στο επίκεντρο των παραπόνων

Στην «κατάψυξη» και η Ξάνθη τις τελευταίες ημέρες

 

Π. Ταρενίδης: «Σωστές και έγκαιρες οι παρεμβάσεις τους Δήμου Ξάνθης…»

Μαν. Φανουράκης: «Κατόπιν εορτής και άνευ ουσίας η παρουσία του Δήμου στο πρόβλημα…»

Μόνο λίγα δεν ήταν τα…παράπονα που έχουν εκφραστεί αναφορικά με την….αποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης αυτές τις ημέρες του παγετού, ο οποίος έκανε…παγοδρόμια πολλές περιοχές.

%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-7

«ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ…»

%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%83Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Εντεταλμένος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης «γενικά όλοι οι δρόμοι μπορούν να περπατηθούν. Ωστόσο αν χρειάζονται αλυσίδα, πρέπει να βάλουν αλυσίδα. Αναφορικά τώρα με την πόλη της Ξάνθης, νομίζω ότι τα βασικά σημεία καθαρίστηκαν αλλά συνεχίσαμε και ρίχναμε αλάτι γιατί δεν φοβόμασταν τόσο το χιόνι όσο τον παγετό. Εκεί είναι το πρόβλημα. Η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας ενισχύθηκε από τους ανθρώπους της καθαριότητας και εργαζόμενους από το πράσινο. Ρίξαμε αλάτι με την αλατιέρα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, με προτεραιότητα αυτούς που οδηγούν στο Νοσοκομείο, στους ανηφορικούς δρόμους, όπως π.χ  οι οδοί 40 Εκκλησιών,  4ης Οκτωβρίου, Μεσολογγίου κ.α και φυσικά στους κεντρικούς δρόμους».

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΜΕ ΣΩΣΤΑ…»

«Προγραμματίσαμε πολύ σωστά και στείλαμε αγροτικά μέσα στην Παλιά Πόλη και ρίχναμε συνέχεια αλάτι, γιατί η αλατιέρα δεν χωρούσε στα στενά σοκάκια, δεν σταματήσαμε και δεν θα σταματήσουμε αν χρειαστεί. Προτεραιότητα όμως δώσαμε σε ορισμένους δρόμους, όπως αυτός που οδηγεί στο Νοσοκομείο» συνέχισε ο ίδιος σημειώνοντας ότι «ο ολικός παγετός θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη, για αυτό ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο παγετός και δίνουμε «μάχη» με αυτόν, γιατί το λίγο χιόνι παγώνει εύκολα και αρχίζει να γλιστράει».

«ΤΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΣΤΙΣ…9 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ…»

%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%89%ce%bb%ce%b7%cf%83Στον αντίποδα τώρα, από πλευράς «Κοινωνίας Δημοτών» και Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης, ο κ. Μανώλης Φανουράκης, αναφέρει ότι «το να βγούμε και να ρίξουμε αλάτι στις 8.00 και στις 9.00 το πρωί  – που καλώς το ρίξαμε- δεν μου λέει κάτι (γιατί από ότι είδα ο κ. Ταρενίδης είπε ότι στις 5.30 η ώρα το πρωί ήταν έξω και έριχναν αλάτι). Εγώ ήμουν στις 6.00 το πρωί έξω και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κανένας δεν είχε ρίξει αλάτι. Από εκεί και πέρα μάρτυρες γεγονότων είμαστε, θα δούμε και τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και ήδη έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή θέμα για μια δαπάνη για ενοικίαση έξτρα μηχανημάτων για τις έκτακτες καιρικές συνθήκες. Αν είδατε εσείς έξτρα μηχανήματα που εξυπηρέτησαν τις έκτακτες καιρικές συνθήκες και εγώ θα τα έβλεπα 24 ώρες το 24ωρο στην πόλη. Περιμένουμε με αγωνία…»

«ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ – «ΠΡΟΤΥΠΟ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ;»

Αναφορικά τώρα με το…κλείσιμο των σχολείων, το οποίο αποφασίστηκε…κατόπιν εορτής από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τελικά και όχι από τους κατά τόπους Δήμους (όπως είχε επισημάνει προχθές το βράδυ στην «Θ» ο κ. Ζαγναφέρης) ο κ. Φανουράκης σημείωσε ότι «η Περιφέρεια μπορεί να αποφασίσει μόνο για όλα τα σχολεία του νομού και όχι για τα σχολεία του Δήμου Ξάνθης. Αυτή είναι αρμοδιότητα των Δήμων. Αν δείτε για παράδειγμα στον Δήμο Βόλου, αυτός αποφάσισε για τα σχολεία του ότι δεν θα ανοίξουν. Δεν περίμενε την περιφέρεια να αποφασίσει. Όπως λοιπόν και εμείς, όταν ήμασταν διοίκηση, με το καρναβάλι, τηλεφωνούσαμε στον Στρατό για την πρόβλεψη των τελευταίων 8 – 10 ωρών, έτσι και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης, μπορούσε να πάρει στις 20.00 το βράδυ μια πρόβλεψη και να βγει ο Δήμαρχος «Πρότυπο» και να πει ότι με βάση την πρόβλεψη των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που δεν είναι καλή για την πόλη μας, (σίγουρα ο Στρατός δεν πέφτει ούτε…χιλιόμετρο έξω) αποφασίσαμε τα σχολεία της Ξάνθης να παραμείνουν κλειστά για να ενημερωθούν και οι γονείς. Γιατί όταν βλέπω το πρωί, έναν παππού να γυρνά από το σχολείο, με το παιδί που σέρνει την τσάντα, τι να του πω; Τι να πω σε αυτόν τον άνθρωπο που ήξερες εχθές ότι θα ανοίξουν τα σχολεία; Σε έναν άνθρωπο που μπορεί να μην είχε την δυνατότητα πρόσβασης στο ιντερνετ το πρωί, ώστε να ενημερωθεί; Είναι αυτή εικόνα μιας πόλης-«πρότυπο» που θέλει ο κ. Δημαρχόπουλος;»

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΓΕΦΥΡΑ

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης

  Στα πλαίσια της 10ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», την …

Thraki Web Radio