Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Επιμένει η «ΕΛ.ΣΥΝ» για την ορθότητα του εγχειρήματος Σώρρα όμως…Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα»;
%cf%83%cf%89%cf%81%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83_%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%b7_%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85-660x330

Επιμένει η «ΕΛ.ΣΥΝ» για την ορθότητα του εγχειρήματος Σώρρα όμως…Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα»;

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης – Πιστή στις αρχές του «Αρτέμη» η Ελ. Κίτσου

Σε έναν βαριά φορτωμένο από οικονομικές επιβαρύνσεις λαό πολλές φορές η ελπίδα μπορεί να δοθεί από τα πλέον ανέλπιστα μέρη αλλά ταυτόχρονα οι ανέλπιστές λύσεις μπορεί να είναι και το δίκοπο μαχαίρι που θ’ αποτελειώσει τον λαό αυτό. Το παραπάνω φαίνεται να συμβαίνει και με το εγχείρημα του Αρτέμη Σώρρα και της Ελλήνων Συνέλευσης η οποία παρακινεί τους Έλληνες πολίτες που έχουν οφειλές όχι μόνον απέναντι στο ελληνικό δημόσιο ή τις τράπεζες αλλά πλέον και απέναντι σε ΔΕΗ, Δήμους κλπ.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως έκανε η πρακτική αποστολής από τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσης» εξωδίκων προς τις τράπεζες και τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες από τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των οποίων ζητούν να προχωρούν στην εξόφληση των οφειλομένων τους προς αυτές από τους λογαριασμούς του κ. Σώρρα.

Όπως όμως ήδη έχει διαρρεύσει στα Μέσα Ενημέρωσης, οι προϊστάμενοι ορισμένων Δ.Ο.Υ. της χώρας έχουν ήδη αρχίσει να απαντούν στους πολίτες που απέστειλαν εξώδικα υπενθυμίζοντάς τους ότι οι οφειλές τους πρέπει να εξοφληθούν σε μετρητά, πιστωτικές κάρτες ή επιταγές καθώς και ότι είναι υποχρέωσή τους να προχωρήσουν, αν οι ίδιοι δεν ανταποκριθούν για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και σε αναγκαστικά μέτρα όπως είναι οι κατασχέσεις.

Τα παραπάνω πάντως για την οργάνωση του κ. Σώρρα, όπως σημειώνει η επικεφαλής του γραφείου 2 της Ε.ΣΥ. στην Ξάνθη, κα Ελένη Κίτσου, «δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ύστατή τους αντίδραση η οποία ουσιαστικά δείχνει ότι δεν αμφισβητούν την ύπαρξη των λογαριασμών του Αρτέμη Σώρρα αλλά απλά επαναλαμβάνουν αυτό που έτσι κι αλλιώς και οι ίδιοι οι πολίτες του λένε μέσα από τα εξώδικά τους».

Σε προσοχή, από την αντίπερα όχθη, προτρέπει τους πολίτες και δη τους οφειλέτες η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, κα Κική Κιούση, η οποία σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να συμβουλεύονται τον δικηγόρο τους. Η κίνηση με τα εξώδικα ουσιαστικά πιέζει το δημόσιο να αναγνωρίσει τον κ. Σώρρα, με το να ζητάει να πάρουν οι εφορίες μόνες τους τα χρήματα από τους λογαριασμούς του αντί π.χ. να τα δώσει εκείνος στους υπόχρεους για να πληρώσουν τις οφειλές τους, κάτι που όμως πολύ αμφιβάλλω ότι θα γίνει τελικά».

Όπως και να έχει πρόκειται για μία μοναδική κατάσταση σίγουρα στα ελληνικά και ίσως και στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά με τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα να παραμένουν δημιουργώντας αμφιβολίες και να μπερδεύουν τους ήδη παραζαλισμένους πολίτες…

Ε. ΚΙΤΣΟΥ: «ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΝ»

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85Πιο συγκεκριμένα η κα Κίτσου τόνισε ότι: «Οι πολίτες γνωρίζοντας τον κληρονομικό τους πλούτο και ότι είναι δικαιούχοι τν δύο αυτών περιουσιών που η μία είναι 600 δις δολάρια κατατεθειμένα από τον Α. Σώρρα από το 2012 υπέρ της κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή όλων ημών, και η άλλη 2,3 τρις που αποδεικνύεται από τις επίσημες υπογραφές των κυρίων Παπούλια, Αλογοσκούφη και Βασιλάκη το 2007, τα οποία βρίσκονται μέσα σε 10 συγκεκριμένες ελληνικές τράπεζες, καταθέτουν εξωδίκως όπως ορίζει ο νόμος και εντέλλουν τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και των τραπεζών για να πάρουν αυτά τα χρήματα από αυτούς τους λογαριασμούς στους οποίους είναι τελικοί δικαιούχοι. Διότι το τρίτο μνημόνιο λέει ξεκάθαρα ότι μπορούν να μας δεσμεύσουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο υπάρχει στον κόσμο για να αποπληρωθούν έτσι οι ιδιωτικές μας οφειλές. Έτσι λοιπόν καταθέτουμε αυτές τις εξώδικες εντολές στις τοπικές υπηρεσίες των εφοριών, των τραπεζών, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΥΑ στους δήμους κλπ., και την ίδια στιγμή καταθέτουμε με αριθμούς πρωτοκόλλων και στον υπουργό Οικονομικών. Μέσα σε 60 μέρες σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να μας απαντήσουν. Από τα χιλιάδες εξώδικα που έχουν κατατεθεί υπάρχουν και ορισμένες απαντήσεις από προϊσταμένους Δ.Ο.Υ. οι οποίες όμως δεν απαντούν επί της εντολής που παίρνουν. Καλούν λοιπόν σε εξόφληση είτε με επιταγή είτε με μετρητά. Μα κι εμείς αυτό λέμε στα εξώδικά μας, δηλαδή είτε με την περιουσία των 600 δις που είναι μία διεθνής συναλλαγματική, είτε με τα μετρητά που είναι στις τράπεζες. Οι απαντήσεις που στέλνουν δεν λένε ότι δεν βρήκαν τα χρήματα. Απαντούν για να απαντήσουν απλά. Αυτό είναι ένα δεύτερο τεράστιο όπλο στα χέρια όλων των Ελλήνων οι οποίοι βρέθηκαν να χρωστούν ξαφνικά εκεί που δεν ξέρουν το οποίο σε δεύτερο χρόνο, όταν τελικά θα αποφασίσουν οι πολίτες να κινηθούν δικαστικά εναντίον όλων αυτών των οργανισμών αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι θέλουν να πληρώσουν όμως κάποιοι κάνουν παράβαση του καθήκοντός τους και δεν εκτελούν την εντολή του πολίτη. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι αξιοπερίεργο και κατά παράβαση της νομοθεσίας ότι ο υπ. Οικονομικών δεν μας απαντά ενώ υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που αναφέρει ότι σε εθνικά θέματα η μη απάντηση είναι σιωπηλή αποδοχή. Η δικαίωση είναι πολύ κοντά μας γιατί με αυτές τις εντολές οι πολίτες συνεχίζουν συνέχεια έδαφος με ακίνητα που γλιτώνουν από πλειστηριασμούς». Ερωτηθείσα τέλος, αν υπάρχουν προϊστάμενοι εφοριών που να έχουν δεχθεί τις εξώδικες εντολές που τους παραδίδουν οι πολίτες η ίδια τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή ακόμη δεν έχουμε καμία τελεσίδικη απόφαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τις έχουμε αύριο ή μεθαύριο. Οι απαντήσεις των εφόρων πάντως δεν είναι αρνητικές απαντήσεις αλλά υπόδειξη τρόπων πληρωμής που ήδη τους προτείναμε. Επί της ουσίας δεν μας απαντούν, δεν μας λένε ότι πήγανε και δεν βρήκανε τα χρήματα. Έχουμε μία ασαφή απάντηση γιατί δεν έχουν μία σαφή απάντηση»

Κ. ΚΙΟΥΣΗ: «ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7Από την πλευρά της η κα Κιούση υπογράμμισε ότι: «Έχω πληροφορηθεί ότι οι εφορία έχει λάβει πολλά εξώδικα με τα οποία συμπολίτες μας οι οποίοι οφείλουν χρήματα στο κράτος ζητούν από αυτό μέσω της εφορίας να πάει να τα πάρει μέσα από λογαριασμούς του κ. Σώρρα στους οποίους είναι κατατεθειμένα. Βεβαίως από ότι πληροφορούμε επίσης οι εφορίες δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Εικάζω ότι αν κινηθεί προς τα εκεί θα είναι και μία αναγνώριση του χρήματος αυτούς που διαθέτει ο κ. Σώρρας. Αν ήθελε πάντως ο ίδιος θα μπορούσε σε αυτούς που οφείλουν, δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και έχουν την ανάγκη του, να πάει και να πληρώσει απ’ ευθείας. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται. Από την άλλη δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποιος μηχανισμός ελέγχου με τον οποίο να διαπιστώνεται το αν αυτός που έστειλε εξώδικο με το αίτημα αυτό πραγματικά είναι σε αδυναμία πληρωμής ή το χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα, κάτι που πρέπει να ελεγχθεί. Βεβαίως υπάρχει κίνδυνος όλοι οι συμπολίτες μας, εφ’ όσον η εφορία, οι τράπεζες ή κάποιος άλλος οργανισμός, δεν παίρνει τα χρήματα από εκεί που τους κατευθύνει το εξώδικο να βρεθούν τελικά με τις περιουσίες τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς και τελικά να κατάσχονται. Εκείνο που θεωρώ ότι θα πρέπει ο καθένας από τους συμπολίτες μας που έχει επιλέξει αυτή την λύση για την εξόφληση των υποχρεώσεών του να συμβουλευτεί έναν δικηγόρο και να ενεργήσει ανάλογα με τα όσα του πει αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Νομίζω ότι το καλύτερο που έχει ο καθείς να κάνει είναι να δει με πολλή περίσκεψη αυτή την κατάσταση όπως δημιουργείται και σίγουρα να μην κινείται χωρίς ένα νομικό σύμβουλο».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΓΕΦΥΡΑ

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης

  Στα πλαίσια της 10ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», την …

Thraki Web Radio