Βρίσκεστε εδώ / Εκπαίδευση / Δικαίωση για τον υπο διωγμόν εκπαιδευτικό του Μειονοτικού Σχολείου
meionotiko_gimnasio

Δικαίωση για τον υπο διωγμόν εκπαιδευτικό του Μειονοτικού Σχολείου

Με απόφαση ΚΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ και με την παρουσία της ΟΙΕΛΕ

 

Μ. Κουρουτός (ΟΙΕΛΕ) «Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ποτέ τον Νιχάτ Χότσικα…»

Ν. Χότσικα: «Νιώθω δικαιωμένος…»

 

Τα…κατάφερε και παραμένει στην θέση του ο Μαθηματικός του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης κ. Νιχάτ Χότσικα, ύστερα και από την Ιδιαίτερα σημαντική απόφαση εξέδωσε το ΠΥΣΔΕ Ξάνθης του οποίου η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή αιρετών της ΟΙΕΛΕ. Οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ έθεσαν ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την στήριξη και εξομάλυνση της λειτουργίας του σχολείου προς όφελος των μαθητών. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η προαγωγή των μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου και η απόλυση των μαθητών της Γ’ Λυκείου, η τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος με πρόσθετες ώρες σε κενά και αργίες και η πρόσληψη ενός επιπλέον εκπαιδευτικού ΠΕ03, ώστε να καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν για το διάστημα που έλειπε από το σχολείο ο κ. Χότσικα Νιχάτ. Μάλιστα μετά από πρόταση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε ομόφωνα να τηρηθεί η απόφαση του ΚΥΣΔΕ σχετικά με την απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού από το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης και να γίνουν σεβαστές οι διατάξεις του Ν. 4415/2016.

Η «Θ» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλη Κουρουτό, εφόσον αναβλήθηκε λόγω του παγετού η Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, αλλά και με τον ίδιο τον εκπαιδευτικό ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη, εφόσον ούτως η άλλως παρακολουθούσε στενά το θέμα, με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ και δηλώσεις του ίδιου.

 

«ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΝΙΧΑΤ ΧΟΤΣΙΚΑ…»

%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%83Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλης Κουρουτός ανέφερε ότι «εμείς μέχρι τελευταία στιγμή, για δυο λόγους, αφενός μεν γιατί αν ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι καταστρατηγηθεί τελειώσαμε μέσα σε τρεις μήνες, γιατί η μάχη είναι ιδιαίτερα σκληρή και αφετέρου επειδή είναι ένα θέμα εργασιακό και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πήγαμε στο ΠΥΣΔΕ και πήραμε την απόφαση γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν και για το απολυτήριο και για την προαγωγή, να έρθει και άλλος μαθηματικός, ώστε να αναλάβει και να γίνουν επιπλέον ώρες ώστε τα παιδιά να μην χάσουν την χρονιά τους» επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ποτέ τον κ. Νιχάτ. Αυτοί έκαναν μια καταγγελία σύμβασης για διατάραξη κλίματος. Μέσα στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο όμως δεν αποδείχθηκε αυτό με τα στοιχεία που έφεραν. Ακόμη και γονιός που ήρθε και κατέθεσε, δεν αναφέρθηκε στην διατάραξη κλίματος. Αντιθέτως είναι εξαίρετος εκπαιδευτικός και δεν είχε πρόβλημα ούτε με το σχολείο, ούτε με τους εκπαιδευτικούς, άρα οποιοσδήποτε άλλος λόγος, δεν συντρέχει στους λόγους που επικαλείται ο νόμος για αυτό και δεν απολύεται. Ήταν ομόφωνη η απόφαση και καθοριστική. Τους είπαμε μάλιστα να αναλάβουν και τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά. Και θέλαμε να ενδυναμώσουμε και την φωνή της λογικής, ότι τα παιδιά δεν θέλουμε να μείνουν…πίσω. Ο συνάδελφός μας δεν πρόκειται να απομακρυνθεί. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθώ την Ξάνθη, θα φέρω και στοιχεία ότι δεν είναι μόνο το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, είναι και το Εβραϊκό και το Αρμένικο. Επομένως δεν είναι θέμα μόνο αυτό. Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ λέει ότι πρέπει να επιστρέψει στο σχολείο του, του ΠΥΣΔΕ λέει το ίδιο και επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει αυτό».

 

«ΝΙΩΘΩ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ…»

Λιτή αλλά ουσιαστική ήταν η δήλωση του ίδιου του Μαθηματικού κ. Νιχάτ Χότσικα ο οποίος επεσήμανε ότι «είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόφαση αυτή και πραγματικά νιώθω δικαιωμένος».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΓΕΦΥΡΑ

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης

  Στα πλαίσια της 10ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», την …

Thraki Web Radio