Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Δεν έκανε «Πάσχα» η… αγορά της Ξάνθης
ΑΓΟΡΑ ΞΑΝΘΗΣ_ΑΔΕΙΑ-grafeio

Δεν έκανε «Πάσχα» η… αγορά της Ξάνθης

Στον «πάγο» τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης…

«Απολογιστικές» δηλώσεις στη «Θ» από εκπροσώπους των εμπορο-επαγγελματιών

 

«Μεγάλη» και…ατέλειωτη ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα για την αγορά της Ξάνθης, αφού τίποτα δεν κινήθηκε αναφορικά τουλάχιστον με αγορές σε ένδυση και υπόδηση, ενώ ακόμη και η γενικότερη εικόνα από την αγορά κρεάτων ήταν «συγκρατημένη».

DSC06764-web

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ…»

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΠιο συγκεκριμένα αναφορικά με τα κρέατα, σύμφωνα με τον γνωστό κρεοπώλη της Δημοτικής Αγοράς κ. Απόστολο Παπαδόπουλο: «γενικά η μεγάλη εικόνα της αγοράς, το ξέρουμε όλοι ότι λόγω κρίσης, έγκειται στην επιφυλακτικότητα του κόσμου. Ο κόσμος ο πολύς έκανε έρευνα αγοράς και ήρθε τις τρεις τελευταίες ημέρες, κάτι που το περιμέναμε. Εμείς θεωρώ ότι πήγαμε καλά, δηλαδή κρατηθήκαμε στα περσινά επίπεδα, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την γενικότερη εικόνα της αγοράς, που εξακολουθεί να είναι ίδια και η οποία διανύει μια δύσκολη περίοδο γενικά. Παρόλο δηλαδή που είμαστε ευχαριστημένοι σε ο,τι αφορά εμάς, αυτό δεν αλλάζει την γενικότερη εικόνα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και για να κινηθούμε από εδώ και πέρα ο καθένας. Δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι γενικά καλύτερα. Είναι μια εικόνα που πρέπει να συνυπολογίσουμε για το πώς θα κινηθούμε. Πάντως ο κύριος όγκος αγορών, όπως υπολογίζαμε και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ήταν τις τελευταίες ημέρες».

«ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ…»

Αναφορικά με τις ποσότητες τώρα που αγόρασαν οι καταναλωτές ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «λίγο πολύ οι περισσότεροι λένε ότι ένα Χριστουγεννιάτικο και ένα Πασχαλινό τραπέζι θα το κάνουν. Όμως είναι αλήθεια ότι αυτό γίνεται με προσοχή, πιο στοχευμένα και πιο συγκρατημένα. Η άνεση των περασμένων ετών δεν υπάρχει, οπότε για να μπορέσεις να συγκρατήσεις τους πελάτες σου, πρέπει να κοιτάς την ποιότητα, την άμεση εξυπηρέτηση κλ.π. Σε τέτοιο επίπεδο πλέον παίζεται για αυτό νομίζω ότι εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, διότι κοιτούμε και αυτά τα πράγματα. Είναι πολλά πράγματα που συγκλίνουν στο να σε επιλέξει ένας πελάτης. Η γενική αίσθηση είναι ότι οι άνθρωποι πλέον προσέχουν πάρα πολύ. Κάνουν στοχευμένες αγορές. Είναι πιο προσεκτικοί οι καταναλωτές».

«ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΣΧΑ…»

ΜΙΛΚΟΓΛΟΥ ΕΥΘΥΜΗΣΣε ο,τι αφορά τώρα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμη Μίλκογλου «τα πράγματα ήταν πολύ πεσμένα. Η ένδυση και η υπόδηση είναι αυτά που πλήττονται παραπάνω και τα πράγματα είναι πολύ κάτω από πέρυσι. Ξεκινάει τουλάχιστον από 15-20% και πηγαίνει πολύ παραπάνω (σ.σ η πτώση). Δεν είχε κίνηση. Ο κόσμος έβγαινε, έκανε την έρευνα αγοράς του και πρώτα κινήθηκε ο,τι είχε σχέση με φαγητό, μετά κινήθηκαν τα «δώρα» για τα βαπτιστήρια (και εκεί βέβαια υπήρχε πτώση αλλά δεν γνωρίζουμε τα νούμερα) αλλά η μεγαλύτερη πτώση είναι σε ένδυση, υπόδηση και ο,τι άλλο περισσεύει. Απλώς γενικά ήταν πολύ δύσκολο Πάσχα και αυτό».

«ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ…ΑΥΡΙΟ»

«Δεν ξέρει κανείς τι γίνεται από εδώ και πέρα. Κοιτούμε κάθε μέρα διαφορετικά (όχι κάθε μήνα πλέον) να δούμε τι θα γίνει, τι άλλα μέτρα θα έρθουν, τι μέλλει γενέσθαι, τι περικοπές θα υπάρξουν σε μισθούς και συντάξεις, γιατί όλα αυτά είναι μια αλυσίδα. Όταν κόβονται όλα αυτά και όταν αυξάνονται όλα αυτά, «περνάει» και σε εμάς. Δηλαδή εκτός από τα μέτρα που έχουμε στο «κεφάλι» μας έχουμε και αυτά. Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «μια κυρία μου είπε ότι όταν θα φύγει η γενιά των συνταξιούχων η οποία παίρνει ακόμη κάποια χρήματα (700-800€) και θα έρθουν οι γενιές με συντάξεις 400€, τι θα γίνει; Και με έβαλε σε σκέψεις. Περιμένεις να πληρωθούν οι συντάξεις για να κινηθεί η αγορά, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει δουλειά και αυτές που υπάρχουν είναι στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, οπότε όλα αυτά επιβαρύνουν και την αγορά μας. Το τι μέλλει γενέσθαι, δεν το ξέρω».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

troxaio

Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο στον Εχίνο

Σήμερα (28-4-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 17ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Εχίνου, …

Thraki Web Radio