Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Αποκλειστικό: Υγειονομική «βόμβα» στο κτίριο του ΙΚΑ Ξάνθης
dsc04806-web

Αποκλειστικό: Υγειονομική «βόμβα» στο κτίριο του ΙΚΑ Ξάνθης

Ούρα στους διαδρόμους, κλειδωμένες τουαλέτες και «παγωνιά» συνθέτουν την εικόνα

Χωρίς καθαρίστρια και με ελάχιστο πετρέλαιο «παλεύουν» οι εργαζόμενοι

Η αλλαγή του ΙΚΑ σε ΕΦΚΑ, δημιουργεί τις καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων

Με…καταγγελίες συμπολιτών μας, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ (σ.σ νυν ΕΦΚΑ), μπήκε στο…2017, η οποία αφορά σε…κλειδωμένες τουαλέτες και…σχεδόν ανύπαρκτη θέρμανση, με αποτέλεσμα και μια…υγειονομική «βόμβα» να δημιουργείται σιγά σιγά, αφού ηλικιωμένοι ασφαλισμένοι, κάνουν την…ανάγκη τους, επάνω τους, μη μπορώντας να κρατηθούν φυσικά και…στην «κατάψυξη» να….μπαίνουν εργαζόμενοι αλλά και εξυπηρετούμενοι (σ.σ ειδικά αυτές τις ημέρες που έκαναν την εμφάνισή τους οι πολικές θερμοκρασίες), μιας και τα καλοριφέρ ανάβουν μόλις για…2 ώρες στο 8ωρο και αφού «σπάει» έστω για λίγο το κρύο, σειρά παίρνουν κάποια μικρά θερμαινόμενα σώματα που ζεσταίνουν ίσα ίσα τα πόδια των εργαζομένων στα γραφεία τους.

dsc04810-web

ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΎΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ

Την αποκαρδιωτική εικόνα η οποία ταλαιπωρεί και τους ασφαλισμένους και τους ίδιους τους εργαζόμενους, που από ότι αντιληφθήκαμε, καθαρίζουν όποτε οι ίδιοι μπορούν τους διαδρόμους (ειδικά του ισογείου και του πρώτου ορόφου, που συναντάται μεγαλύτερη προσέλευση) ακόμη και από ακαθαρσίες και ούρα, από άτομα που δεν μπορούν να κρατηθούν, λόγω ηλικίας και χρόνιων νοσημάτων, κατέγραψε η «Θ», φωτογραφίζοντας τόσο τις…κλειδωμένες τουαλέτες κοινού και προσωπικού, αφού δεν υπάρχει καθαρίστρια μιας και έληξε η σύμβαση με το συνεργείο καθαρισμού, τα ούρα που «εξαπλώθηκαν» σε όλο τον διάδρομο, ακόμη και τα…θερμαινόμενα σώματα, με τα οποία οι υπάλληλοι προσπαθούν να ζεσταθούν για να κάνουν την δουλειά τους και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμπολίτες μας.

dsc04817-web dsc04818-web

ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ – «ΚΑΤΑΨΥΞΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Και με αφορμή, όπως είπαμε, την όχληση της «Θ» από συμπολίτες μας, που κατήγγειλαν τόσο την δική τους ταλαιπωρία όσο και αυτή των ίδιων των εργαζομένων, που κάθονται στο γραφείο τους, ακόμη και με κασκόλ στο λαιμό τους, τρίβοντας τα χέρια τους, για να μπορούν να πιάσουν το στυλό τους ή για να δουλέψουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ

Πρόκειται πραγματικά για μια κατάσταση μεσαιωνική, αφού οι άνθρωποι που έρχονται στο ΚΕΠΑ (σ.σ που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου) πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και βέβαια δεν έχουν τον έλεγχο να χρησιμοποιήσουν όταν χρειάζεται το wc, με αποτέλεσμα να λερώνουν των διάδρομο, ο οποίος φυσικά αποτελεί εστία μόλυνσης, αφού όποιος περνά από εκεί, τα πατά και τα μεταφέρει όχι μόνο στους υπόλοιπους διαδρόμους αλλά και στο…ίδιο τους το σπίτι.

Τα συγκεκριμένα «ατυχήματα» μάλιστα, φαίνεται να συμβαίνουν κάθε μέρα στον διάδρομο του ισογείου.

Φανταστείτε λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί αν ξεκλειδωθούν οι τουαλέτες του κτιρίου, χωρίς φυσικά να υπάρχει άτομο που θα φροντίζει για την συνεχή καθαριότητα αυτών. Το μόνο σίγουρο είναι τότε πως…κανείς δεν θα πλησιάζει το κτίριο από την δυσοσμία και τον δημόσιο κίνδυνο.

ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Όπως προείπαμε, η σύμβαση με το συνεργείο καθαρισμού έχει λήξει και δεν υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή (σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Θ» να συναφθεί νέα σύμβαση, άμεσα, μιας και έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και όλα…βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, με τις διαδικασίες απλά να προχωρούν αργά.

2 ΩΡΕΣ ΣΤΟ…8ΩΡΟ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Αναφορικά τώρα με τη θέρμανση, πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι εγκρίθηκε κάποιο μικρό ποσό (σ.σ για αυτό και οι εργαζόμενοι ανάβουν μόνο για 2 ώρες την ημέρα τα καλοριφέρ), το οποίο επαρκεί για…ένα μόλις μήνα. Συνεπώς και είναι άγνωστο αν θα υπάρχει καν η δυνατότητα αυτή για τον επόμενο μήνα.

dsc04819-web

ΕΦΚΑ: «ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ»

Φυσικά η «Θ» απευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Τύπου αυτής, προκειμένου να κάνει γνωστό το πρόβλημα. Πρόβλημα, το οποίο από ότι φαίνεται δεν είναι αφορά μόνο την Ξάνθη αλλά και άλλα υποκαταστήματα ανά την Ελλάδα και να έγκεινται στην…«αλλαγή φρουράς» και στην ανάληψη αρμοδιοτήτων και καθηκόντων της νέας Διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς η απάντηση που πήραμε ήταν ότι «γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων». Και μάλλον αυτό το…«όλων» αφορά σε ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πολλά υποκαταστήματα της χώρας, με την…αλλαγή του ΙΚΑ σε ΕΦΚΑ.

dsc04808-webdsc04807-web dsc04806-web

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΓΕΦΥΡΑ

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης

  Στα πλαίσια της 10ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», την …

Thraki Web Radio